Skapa gratis diplom med fina mallar

Ska du dela ut diplom till väl genomförda kurser, tävlingar eller andra evenemang? Här får du tips på var du kan hitta gratis mallar för att skapa diplom till både barn och vuxna.

diplom skapat med gratis mall (canva)

Att skapa ett diplom är ett fantastiskt sätt att uppmärksamma prestationer och skapa minnen för livet. Oavsett om det handlar om att fira en avslutad kurs, ett lyckat idrottsevenemang, eller kanske en intern företagsutbildning, blir diplomet en symbol för stolthet och framgång.

Skapa diplom med gratismallar online

Det finns många webbplatser där du kan göra dina diplom enkelt och starta genom att välja en fin diplommall. Några av de bästa sajterna för digitalt skapande är:

  • Canva, har massor av mallar som är gratis och professionella mallar som ingår i premium-kontot. Du kan enkelt ändra text, byta ikoner, lägga till clipart och flytta runt objekt på mallen. Det finns även möjlighet att direkt exportera och få diplomet tryckt på papper ifall du vill ha de på snyggt högkvalitativ utskrift.
  • Microsoft365, i biblioteket med mallar har Microsoft flera som passar bra som diplom. Kategorin heter certifikatmall eller studentdiplommall och du kan bläddra direkt online innan du bestämmer dig för vilken mall du ska ladda ner till Word eller Powerpoint.
  • Visme, påminner om Canva och erbjuder onlineredigering direkt i webbläsaren. Det finns gratis grafik att använda för att göra diplomet unikt.

Vi låter vår lista stanna här vid tre förslag, för att inte överösa dig med alldeles för många olika sätt. Vår favorit är Canva och den använder vi dagligen till olika grafiska jobb. Till exempel är bilden på diplomet längst upp på sidan skapad där.