Gratis Sverigekarta på olika sätt

Har du behov av att få tag på en gratis Sverigekarta till ditt projekt? Vi har undersökt möjligheterna för dig som vill ha en digital karta men också till alla som vill ha en fysisk, printad Sverigekarta gratis.

sverigekarta

Digitala Sverigekartor att ladda ner kostnadsfritt

Lantmäteriet har digitala kartor som passar att använda som indata till GIS-tillämpningar. De finns i flera olika skalor från 1:5000000 upp till 1:20000000. Kartorna levereras i formaten Shape; MapInfo *.tab. Öppen geodata hämtas via FTP.

Disgen har skapat en gratis samling med underlagskartor att ladda ner. Nya Sverigekartan är i .jpg-format och i skala 1:1000000 och erhålls som en .zip-fil.

Posterland erbjuder en gratiskarta som PDF och som till exempel förskolor eller skolor kan ha som en Sverigekarta att skriva ut och sätta upp i klassrummet.

Enklare Sverigekartor i vektorformat för användning i presentationer eller digitalt skapande finns på flera olika ställen. Här är tre förslag:

Gratiskartor över Sverige som poster eller atlas

vägkarta sverige bil

En gång i tiden, innan GPS och navigeringsappar, så satt man med kartboken för att hitta längs de svenska vägarna. Då var det vanligt att till exempel drivmedelsföretag delade ut gratis bilatlas som ett sätt att visa var deras bensinmackar fanns.

Såna här finns såklart inte längre men ibland kan man hitta de på second hand, återbruk eller på mor- och farföräldrarnas vind. M Sverige, en medlemsorganisation för alla motorburna, säljer stora Sverigekartor (55×123 cm) med vägnätet.