Kundpanel: bidra med åsikter och belönas

Att vara med i en kundpanel innebär att du får dela med dig av dina åsikter kring ett företags produkter och tjänster. Som medlem i kundpanelen bjuds du inte till olika undersökningar eller diskussioner och som ersättning får du någon form av belöning.

Det finns specifika kundpaneler som företag driver själva men också generella paneler där olika företag kan beställa undersökningar.

tjäna pengar som medlem i en kundpanel

Generella kundpaneler med potential till större intjäning

Om du vill vara aktiv och tjäna ihop extrapengar bör du ansluta dig till en eller flera generella kundpaneler. De funkar på det sättet att de samlar in massor av konsumentprofiler och tar sedan emot beställningar från olika företag som vill göra marknadsundersökningar.

Som medlem i en generell kundpanel kan man få inbjudningar till enkätundersökningar flera gånger i veckan och ibland även till produkttester. Intjäningspotentialen ligger på mellan 1-40 kr per undersökning beroende på omfattningen.

Panel Ersättning Utbetalning
Kundpanel.se 3-40 kr Paypal, GoGift, Trisslotter, Biobiljetter
ÅsiktsTorget 1-30 kr Paypal, Presentkort (H&M, McD, Zalando m fl)
Ipsos iSay 1-40 kr Paypal, Superpresentkortet, Trisslotter, Prepaid Mastercard
Prime Opinion 1-54 kr Paypal, Presentkort, Förbetalt VISA
HeyCash 1-42 kr Paypal, Presentkort, VISA
Mobrog 1-38 kr Paypal, Skrill, Digitala presentkort
Monosurveys 1-30 kr Paypal, Amazon, Paysafecard
Attapoll 0,12-25 kr Paypal, Revolut, Skrill
Greenpanthera 0,5-20 kr Paypal
Pollpronto $ Paypal
SurveyPronto 2$ signup bonus Paypal
Surveoo 1-46 kr Paypal, Banköverföring, Amazon presentkort
Tips: Signa upp dig flera paneler samtidigt, för att maximera antalet inbjudningar till enkäter.

Från en och samma panel kan du mellan tummen och pekfingret räkna med cirka 100 kr i månaden. En del företag söker efter specifika målgrupper och det är inte alltid ens egen profil matchar deras, eller så har de redan fyllt kvoten i din åldersgrupp.

Anslut dig till flera kundpaneler för att öka din chans att få inbjudningar och att tjäna extrapengar. Det finns flera exempel på personer som får ihop mellan 500-1000 kr i månaden på detta sätt.

Matbutikernas egna kundpaneler

ICA har sin egen kundpanel och som kund kan man där få svara på frågeformulär om köpvanor och nya produktförslag. De belönar deltagarna med panelminuter som kan bytas in till en ICA bonuscheck. Just nu behövs det 35 poäng för att byta till 25 kr bonuscheck. Man kan även välja att donera sina poäng till Cancerfonden.

Även COOP har en åsiktspanel som de kallar för Coop Innovation Labs och drivs på plattformen Panelista. Som medlem får man bidra med tankar om butiker och sortiment samt ibland även testa nya saker först.

Ersättningen i matbutikernas kundpaneler är ganska begränsad. Vår erfarenhet är att det kommer inbjudningar till undersökningar en till två gånger i kvartalet. Så här såg ersättningen ut senaste 12 månaderna för oss genom ICAs kundpanel:

utdrag transaktioner ICA kundpanel med bonusuttag

Tidsåtgången som panelmedlem

Det tar såklart tid att svara på alla dessa undersökningar men panelerna är ganska duktiga på att redan innan uppskatta tidsåtgången. Du kan med andra ord själv bedöma om det är värt tiden i förhållande till ersättningen.

Vi har gjort många undersökningar genom åren och snittet ligger nånstans mellan 0,50-1 kr per minut. Det blir alltså ingen superbra ”timlön” direkt men detta ska absolut inte ses som ett jobb, utan som en extrainkomst.

ungefärlig ersättning per minut som kundpanelmedlem

Många använder detta som tidsfördriv i väntan på en buss, på tåget hem efter jobbet eller som lite avkoppling hemma i fåtöljen. Några kanske även som sömnmedel i sängen, för en del undersökningar måste vi medge är ganska tråkiga. Då kan man ju drömma sig iväg till vad man ska köpa för de där extra kronorna man får när man är klar.